Aanbod

Vind meer ontspanning, bewustzijn en plezier in beweging met behulp van het Dans Beweeg Groei aanbod: dansante fysiotherapie, mindfulness of psychosomatische fysiotherapie!

Dansante fysiotherapie

Na een uur bewegen voel ik me heerlijk ontspannen. Ik merk nu, na een aantal weken oefenen, dat ik meer kan bewegen. Ik wist niet dat ik dat met mijn pijnklachten nog zou kunnen.”

Melissa

Dansante fysiotherapie is een behandelvorm die zich richt op het verbeteren van lichaamsbewustzijn, het ontdekken van beperkingen, het vergroten van bewegingsmogelijkheden, het leren verwoorden van gevoelens en sensaties, het beleven van meer plezier tijdens bewegen en het ervaren van meer ontspanning.

Dansante en psychosomatische fysiotherapie zorgen voor meer ontspanning en bewustzijn. Probeer het aanbod bij Dans Beweeg Groei!
Dans en ontspan!

Middels improvisatie, meditaties, suggesties en muziek kom je uit je hoofd en ga je in je lichaam. Het is heerlijk om te bewegen op muziek en volledig aandacht te hebben voor jezelf en je omgeving. De lessen zijn zo samengesteld dat iedereen het kan. Wil je eerst een persoonlijke proefles doen? Dat kan!

Dansante fysiotherapie is zowel in groepsverband (maximaal 4 personen) als individueel mogelijk.
Locatie: Gildenveld 24 G, 3892 DG, Zeewolde.
Dag en tijd: Vrijdag om 14.30 uur en dinsdag om 10.00 uur.

Kom het proberen!

Wil je liever een programma doen? Meld je aan voor het Beweeg je Vrij programma!

Mindfulness groep

Bij Dans Beweeg Groei kun je op twee manieren de mindfulness groep volgen; een vijfdaagse cursus mindfulness of doorlopende lessen.

Lees hier alles over de mindfulness groep.

Tijdens de mindfulness groep maak je kennis met mindfulness en leer je om je lichaam en gedachten waar te nemen, grenzen te voelen en je focus te verplaatsen. Er is ruimte om ervaringen te delen en er wordt uitleg gegeven over de invloed van stress op je lichaam en geest.

Mindfulness blijkt uit onderzoek effectief voor vermindering van stress en toename van lichaamsbewustzijn. Door met een vriendelijke en oordeelloze houding gevoelens, gedachten en geluiden waar te nemen, kom je in het moment. Verleden en toekomst laat je los en er ontstaat ruimte voor rust en tevredenheid.

Psychosomatische fysiotherapie

Wil jij beter kunnen luisteren naar je lichaam? Heb jij onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten zoals stress, chronische pijn of vermoeidheid? Weet jij niet hoe je kunt ontspannen? Met behulp van psychosomatische fysiotherapie krijg jij weer grip op je lichaam, emoties en leven. Ervaar meer ontspanning, bewustzijn en plezier middels psychosomatische fysiotherapie.

Bij psychosomatische fysiotherapie is er aandacht voor gedachten, emoties en gedrag (psyche) en voor het lichaam en lichamelijke klachten (soma). Ik geloof dat hoofd en lichaam verbonden zijn en dat je deze niet afzonderlijk van elkaar kunt zien. Vaak hebben aanhoudende klachten te maken met een disbalans in belasting en belastbaarheid, controle en loslaten of stress en ontspanning. Wanneer je beter leert luisteren naar wat jouw lichaam je vertelt en hier naar handelt, dan komt er ruimte om te kiezen voor jezelf.

Psychosomatische fysiotherapie is individueel en wordt door Renée gegeven bij Fysio Focus in Zeewolde.