Podcast

De Dans Beweeg Groei Podcast staat online! Met deze podcast kun je nog gemakkelijker ontspannen en meer bewust worden van je lichaam en gedachten. Veel luister, voel en beweegplezier!

Wil je liever op Soundcloud luisteren? Klik dan hier.

De Dans Beweeg Groei Podcast

#19 Bewustzijnsmomentje kort

Voel je lichaam, je emoties. Merk je gedachten op. Sta stil bij JOU! Je verdient het. Ik gun je rust en verbinding <3

#18 Avondmeditatie beweging

Voor het slapen de dag afsluiten? Lukt een zittende of liggende meditatie niet? Beweeg je lijf, voel, zoek de ruimte, ontspan!

#17 Avondmeditatie voor het slapen

Met deze heerlijke meditatie wordt je rustig. Sluit je de dag in gedachten af, benoem je 3 positieve dingen van vandaag en denk je vooruit naar morgen. Reflecteren, kiezen, voelen. Een magische combinatie! Slaap lekker.

#16 Beweging in de ochtend

Maak in de ochtend verbinding met je lijf door te bewegen. Dans door je kamer, voel je lichaam en merk op wat je nodig hebt.

#15 Visualisatie van jouw veilige plek

Je fysiologie verandert mee wanneer je aan een veilige plek denkt. Geloof je het pas als je het zelf hebt ervaren? Doe deze meditatie. Heerlijk! Ontspan, geniet en voel je veilig.

#14 Ochtendritueel

Een ochtendritueel is super bepalend voor de rest van je dag. In 15 minuten je ademhaling voelen, je lijf voelen, een beeld van de toekomst maken en een intentie kiezen. Merk hoe dit invloed heeft op je gezondheid!

#13 aanspannen en ontspannen

Voel jij je altijd gespannen? Leer je lijf te ontspannen. Succes!

#12 Afsluiten van je werkdag

Neem een paar minuutjes de tijd om de werkdag af te sluiten en klaar te maken voor het volgende. In verbinding met je lijf en in het moment komen om een intentie voor de avond te kiezen.

#11 Ruimte voor emoties

In deze aflevering is er ruimte om je emoties te voelen. Om echt even stil te staan bij je gevoel. Neem het waar van een afstand. Hoe voelt het? Wat ervaar je? Geef je emoties de ruimte.

# 10 Ademhaling kort

Heb jij weinig tijd? Doe deze korte ademhalingsoefening. Voel de onrust in je lijf en kom steeds met je aandacht terug bij je ademhaling. Je hoeft niks te bereiken, neem ‘gewoon’ waar.

#9 Ademhaling

Ben jij altijd bewust van je ademhaling? Dat hoeft helemaal niet. Je ademhaling wordt automatisch aangestuurd door je ‘reptielenbrein’. Als er gevaar is of wanneer we ons inspannen wordt onze ademhaling sneller en oppervlakkiger. Wanneer we ontspannen en ons veilig voelen dan wordt de ademhaling langzamer en vaak lager. Een rustige diepe ademhaling stimuleert het rustsysteem, waardoor ons lichaam beter en sneller herstelt. Door bijvoorbeeld stress, angst, piekeren of pijn wordt de ademhaling vaak onregelmatig en snel. Dit kan herstel vertragen, want in actie komen of energie besparen is dan belangrijker. Bewust met de ademhaling spelen kan ervoor zorgen dat lichaam en geest sneller tot rust komen.

In deze ademhalingsoefening volg je met aandacht je adembeweging. Denk de woorden ‘in’ en ‘uit’, waardoor er minder ruimte is voor piekeren en andere gedachten. Verplaats met je aandacht de ingeademde lucht door je hele lichaam. Iedere cel en ieder weefsel heeft zuurstof nodig. Vertrouw jezelf, vertrouw je lichaam, vertrouw je ademhaling.

Veel plezier en fijne dag!

#8 Moe en pijn

Ben jij ook wel eens moe of heb je al lang pijnklachten? Wat vind je van die moeheid of pijn? Sta er eens bij stil.

#7 Kies bewust voor jezelf

Word jij geleefd of kies je bewust voor tijd voor jezelf? Hoe zorg je voor tijd voor jezelf? Kies voor vandaag één activiteit waar jij blij van wordt! Succes!

#6 Aandacht binnen of buiten jezelf

In deze podcast ga ik in op de verschillende ervaringen tussen de waarneming van je lichaam met je aandacht bij je lichaam en de waarneming van je lichaam en je omgeving met je aandacht bij de omgeving. Ik denk: “super waardevol!”.

#5 Het weer

Wat vind jij van het weer? Ben je blij als de zon schijnt? Ben je chagrijnig als het regent? En wat merk je in je lichaam als er buiten sneeuw ligt? Het is al mei en het voorjaarsweer laat op zich wachten. Hoe ga jij hiermee om? Ik heb over dit onderwerp een podcast op genomen. Veel luisterplezier!

#4 Bewegen en bewust zijn in zit

Hoe fijn is het om in beweging bewust te worden van je lichaam? Ik vind dat in ieder geval superfijn! Voel je handen, schouders, hoofd en nek. Veel voel en beweegplezier!

#3 Vier vragen en activiteit kiezen

Weet jij soms ook niet wat je moet doen? En blijf je dan hangen in afleiding of niks doen? Doe deze oefening en kom in actie.

#2 Los schudden

Dit is een heerlijke korte podcast waarin je je lichaam losschudt en ontspant. Er is heel weinig nodig om uit je hoofd te komen, dus beweeg, kom in het moment en voel je lichaam!

#1 Staande bewustwordingsoefening

De podcast staat EINDELIJK online! De eerste aflevering is een staande bewustwordingsoefening van Dans Beweeg Groei ingesproken door Renee. Ontspan, ben bewust en laat los!