Mindfulness groep

De mindfulness groep is er voor jou als jij last hebt van stress, burn-out, piekergedachten of een onrustig gevoel en als je kennis wilt maken met mindfulness.

Het doel van deze vijfdaagse cursus is om bewust te worden van lichaam en gedachten, om beter grenzen te voelen en om te leren je focus te verplaatsen.

Er komen vijf thema’s aan bod: ademhaling, gedachten, lichaam, zintuigen en dansante fysiotherapie. In de laatste sessie doen we een oefening waar de sessies samenkomen en wordt er een eindevaluatie gedaan.

Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen van 75 euro of een factuur te ontvangen die je kunt declareren bij jouw zorgverzekering. Kun je er een keer niet bij zijn, dan wordt er een inhaalafspraak gemaakt. De zittingen vinden plaats op Gildenveld 24G.

Superleuk als je mee wilt doen met de Mindfulness groep! Stuur je aanmelding naar info@dansbeweeggroei.nl.

Mindfulness zorgt voor rust in je hoofd

Effecten van mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie waarbij je je bewust wordt van het hier en nu. Het kan helpen bij stressvermindering, het verbeteren van de concentratie en het verhogen van het welbevinden. Onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness effectief kan zijn bij het behandelen van verschillende aandoeningen, zoals angst, pijn, chronische vermoeidheid en slaapproblemen. Ook kan het bijdragen aan een vermindering van emotionele reactiviteit en een verbetering van relaties. Mindfulness kan op verschillende manieren worden beoefend, zoals via geleide meditaties, yoga, dansante fysiotherapie of tijdens dagelijkse activiteiten. Het is een toegankelijke techniek die voor iedereen beschikbaar is.

Praktische punten

Praktische punten op een rij:

  • De prijs: 15 euro per sessie
  • De duur: 45 minuten tot een 1 uur
  • Voor wie: Als je wilt kennismaken met mindfulness of als je op een vast moment in de week wilt stilstaan bij jouw gedachten, emoties, lichaam en zintuigen. Vrouwen met stressklachten, chronische pijn of vermoeidheid.
  • Wanneer: Om de week op dinsdagochtend om 9 uur. Er komt een avondgroep aan, hier kun je je al voor aanmelden.
  • Wat: Verschillende begeleide mindfulness oefeningen en meditaties, uitleg over stress en ontspanning en het delen van ervaringen.
  • Doel: Mindfulness groep voor minder stress, voor meer ontspanning en toename van het lichaamsbewustzijn. Sta stil bij jezelf en voel dat je klaar bent voor de rest van de week.
  • Locatie: Gildenveld 24G, 3892DG, Zeewolde.