Mindfulness groep

De mindfulness groep is er voor jou als jij last hebt van stress, burn-out, piekergedachten of een onrustig gevoel of als je kennis wilt maken met mindfulness.

Er zijn twee opties voor de mindfulness groep; de vijfdaagse cursus of doorlopende lessen.

Vijfdaagse cursus

Je kunt een vijfdaagse cursus doen. Dit is een programma van 5 keer een uur. Hierin komen vijf thema’s aan bod: ademhaling, gedachten, lichaam, zintuigen en dansante fysiotherapie. In de laatste sessie doen we een oefening waarin de sessies samenkomen en wordt er een eindevaluatie gedaan. Het doel van deze vijfdaagse cursus is om bewust te worden van lichaam en gedachten, om beter grenzen te voelen en om te leren je focus te verplaatsen.

Doorlopende lessen

Het is mogelijk om iedere week of om de week de mindfulness groep te volgen. Tijdens deze lessen doen we verschillende mindfulness oefeningen en meditaties. Er is ruimte om ervaringen te delen en stil te staan bij jezelf. Een heerlijk moment om te reflecteren op je week en een ‘nieuwe’ start te maken van je week.

Praktische zaken

Superleuk als je mee wilt doen met de mindfulness groep! Stuur je aanmelding naar info@dansbeweeggroei.nl. Wil je een gratis proefles doen? Stuur dan een WhatsApp bericht naar 0630060428 of mail naar info@dansbeweeggroei.nl.

Mindfulness zorgt voor rust in je hoofd

Effecten van mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie waarbij je je bewust wordt van het hier en nu. Het kan helpen bij stressvermindering, het verbeteren van de concentratie en het verhogen van het welbevinden. Onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness effectief kan zijn bij het behandelen van verschillende aandoeningen, zoals angst, pijn, chronische vermoeidheid en slaapproblemen. Ook kan het bijdragen aan een vermindering van emotionele reactiviteit en een verbetering van relaties. Mindfulness kan op verschillende manieren worden beoefend, zoals via geleide meditaties, yoga, dansante fysiotherapie of tijdens dagelijkse activiteiten. Het is een toegankelijke techniek die voor iedereen beschikbaar is.

Praktische punten

Praktische punten op een rij:

  • De prijs: 16 euro per sessie
  • De duur: 45 minuten tot een 1 uur
  • Voor wie: Als je wilt kennismaken met mindfulness of als je op een vast moment in de week wilt stilstaan bij jouw gedachten, emoties, lichaam en zintuigen. Vrouwen met stressklachten, chronische pijn of vermoeidheid.
  • Wanneer: Om de week op dinsdagochtend om 9 uur. Er komt een avondgroep aan, hier kun je je al voor aanmelden.
  • Wat: Verschillende begeleide mindfulness oefeningen en meditaties, uitleg over stress en ontspanning en het delen van ervaringen.
  • Doel: Mindfulness groep voor minder stress, voor meer ontspanning en toename van het lichaamsbewustzijn. Sta stil bij jezelf en voel dat je klaar bent voor de rest van de week.
  • Locatie: Gildenveld 24G, 3892DG, Zeewolde.