De weg naar binnen

Groepsprogramma

De weg naar binnen, uit je hoofd en in je lichaam. Het lijkt simpel, maar het is een hobbelige slingerende weg.

We hebben 100 mechanismen om niet te hoeven voelen, geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen. We kunnen onbewust leven zolang we willen. We kunnen klagen over anderen, de overheid, de oneerlijkheid in het leven. Dat kan. Maar….

Als je eenmaal wakker wordt, dan kun je niet meer terug. Niet meer terug naar onbewustheid. De meeste mensen worden wakker door lichamelijke of mentale klachten, door burn-out, ziekte of pijn. Verstoppen, wegstoppen en afleiden werkt niet meer.

Het lichaam heeft je wat te zeggen. Hoe weet je wat het nodig heeft? Je hebt nog nooit geluisterd. Niet echt geluisterd. De 100 mechanismen die je doet, werken niet meer. En daar ga je dan, de glijbaan af naar bewustzijn, loslaten, verantwoordelijkheid nemen. Het is een eenzaam proces, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Het is geen rechte weg naar geluk, tevredenheid en liefde. Het is hobbelig en slingerend. Er is geen weg terug, je kunt er alleen doorheen. En wat je aan de andere kant vindt, dat weet je niet. Lekker dan…

Dit pad loop ik al 15 jaar, langs angst, perfectionisme, pleasen, stress en hoge verwachtingen. Ik weet nu dat er licht is aan het einde van de tunnel. De oplossing zit niet in nog harder je best doen, jezelf verbeteren. De oplossing is er al en ik help graag zoeken naar jouw oplossing in jou.

Tijdens dit traject ‘De weg naar binnen’ gaan we op zoek naar de oplossing in jou. Ik reik je de tools aan die zorgen voor ontspanning en rust, verbinding met jezelf en inzicht in je eigen vaardigheden, zodat jij de controle hebt over je emoties en herstelmomenten.

Dit is wat je krijgt:

  • 1 Kick Off van 3 uur waarin we meteen de diepte ingaan. Welke thema’s spelen bij jou? We bespreken en ervaren wat herstel en rust is.
  • 2 live momenten van 2-3 uur waarin we op zoek gaan naar rust in jezelf, de vaardigheden die werken voor jou en het optimaliseren van je kennis over stress, angst, lichamelijke klachten en herstel. Dit kan door psychosomatische fysiotherapie, meditaties of mindfulness, systemische coaching of lichaamsgerichte oefeningen. Wat nodig is voor de groep.
  • 1 individuele sessie, deze kun je op ieder moment inzetten.
  • Een WhatsApp groep waarin je vragen aan elkaar kunt stellen en ervaringen kunt delen.

De kosten voor dit traject zijn 547,- excl. btw
Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen (2×273,50 excl. btw).

De live dagen zijn op dinsdagen en/of vrijdagen. We starten op dinsdag 21 mei of vrijdag 24 mei en de livemomenten worden bepaald aan de hand van een datumprikker, zodat iedereen aanwezig kan zijn.

Ik werk in kleine groepen, zodat we ons snel bij elkaar op ons gemak voelen en er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Er is plek voor 5 personen.

Heb je een vraag of wil je overleggen of dit traject iets voor jou is? Stuur mij dan een WhatsApp bericht (0630060428) of neem via onderstaande knop contact met mij op.

Ontspannen groet,

Renée

De weg naar binnen

Een groepstraject waarin ik al mijn kennis, ervaring en vaardigheden inzet. Het voelt als een stukje van mij wat ik met jou deel. Eng en spannend. Trots en dankbaar.

De reacties van anderen

Dans Beweeg Groei helpt bij om meer bewust te zijn. Bewust te zijn van hoe ik mij lichamelijke voel, hoe ik beweeg en hoe en wanneer ik kan ontspannen. Ik vind het heel belangrijk om goed te kunnen ontspannen en tijd en ruimte te nemen voor rust en focus. Renée helpt je hier ontzettend goed bij met haar ontspanningsoefeningen en dansante fysiotherapie. Ze luistert met oprechte aandacht naar je en dat voelt superfijn en vertrouwd. Haar enthousiasme en persoonlijkheid geven echt energie.”
Ghislaine

Open rustige en ontspannen begeleiding. Voor mij bij aanvang buiten mijn comfortzone, maar was snel op mijn gemak. Meer lichaamsbewust geworden.
Jane

Mindfulness training door Renée is zeker aan te raden. zij is zeer vakkundig en toegankelijk. De sfeer is open en gemoedelijk, je kunt jezelf zijn. de trainingen zijn afwisselend, ontspannend en een rustmoment in de dagelijkse hectiek.
Alna

De resultaten

Na dit traject:

  • Wéét je wat werkt voor jou om tot rust te komen en om je lekker in je vel te voelen.
  • Ken jij de thema’s waar je steeds weer opnieuw tegenaan loopt, waardoor ze je niet meer omver blazen.
  • Kun je naar je omgeving verwoorden waar je last van hebt en wat er in jou binnenwereld speelt. Hierdoor ervaar je meer begrip en verbinding
  • Ga je niet nog harder je best doen om je goed te voelen en jezelf te verbeteren, maar heb je ontdekt wat loslaten, vertrouwen en stilstaan voor jou betekent. Je bent al goed genoeg.

Zodra ik je bericht, mailtje of contactformulier binnenkrijg, neem ik contact met je op om kennis te maken.

Renée Moonen, coach en msc psychosomatisch fysiotherapeute
Gildenveld 24G, 3892 DG Zeewolde
info@dansbeweeggroei.nl
0630060428