De Ontspan Dag

Zaterdag 25 november 2023
Thema: Lichaamsbewustzijn

Kun jij het voorstellen? Een hele dag stil staan bij jezelf, je gedachten, lichaam en je verlangens?

Ben jij druk? Moet je zoveel? Pas je je steeds aan anderen aan en zorg je voor iedereen om je heen? Is het eindelijk eens tijd voor jou? Gun jezelf een dag rust en voel hoe het voelt om te verbinden met jezelf en je lichaam. Tijdens De Ontspan Dag kom je tot rust en voel je je warm, zelfverzekerd, verbonden en ontspannen.

Ontspannen of doorgaan?

Door het leven verliezen we regelmatig het contact met onszelf. Het lijkt normaal om te rennen, vliegen, haasten. We zijn alert op de mening van anderen en zetten hen op de eerste plek. We hebben geleerd om ons niet aan te stellen en door te gaan. Zelf zorg, zelf liefde en ontspanning komen straks wel. We blijven doorgaan en veel van onszelf eisen, terwijl we eigenlijk zo verlangen naar rust, naar tijd voor onszelf en eindelijk eens niks moeten. Hoe drukker we zijn, hoe meer we de verbinding met onszelf verliezen. Hoe meer stress, hoe minder plezier en zelfvertrouwen we voelen. Herken je dit?  

Lichaamsbewust zijn

Als jij verbinding maakt met jezelf, dan voel je wat klopt. Als jij weet wat belangrijk is voor jou en weet wat je vindt, dan wordt het gemakkelijk om goed voor jezelf te zorgen. Laat spanning los, ben bewust van jezelf, voel je lijf en lach. Er ontstaat richting, zekerheid en plezier in de dingen die je doet. Van rennen, stressen en moeten naar zijn, voelen en kiezen.

De Ontspan Dag is een dagprogramma dat in het teken staat van ontspanning en verbinding met jezelf en je waarden. Deze dag is speciaal voor vrouwen die toe zijn aan tijd voor zichzelf en die niet weten wat belangrijk is voor hen. Laat je begeleiden tijdens een middag vol ontspanning, inspiratie en nieuwe inzichten door middel van dansante fysiotherapie, mindfulness en het delen van ervaringen. Gun jezelf een dagje rust!

“Alles wat je aandacht geeft, groeit.”

vrijheid wandelen ontspannen

Wat kun je verwachten?

 • Ontspanning
 • Dansante fysiotherapie lessen met bewegen, voelen en meditatie.
 • Ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen
 • Mindfulness oefeningen
 • Tijd voor jezelf
 • Informatie over lichaamsbewustzijn en luisteren naar lichaamssignalen

Wat neem je mee naar huis?

 • Een warm ontspannen gevoel
 • Oefeningen om te verbinden met jezelf
 • Manieren om jouw verlangens ruimte te geven
 • Vertrouwen in jezelf
 • Een overzicht van jouw lichaamssignalen

“Renée weet waar ze het over heeft. Ze heeft kennis, is geduldig, heeft interesse en weet van iedere les weer iets bijzonders te maken.”

Marry

“Hele fijne lessen! Vrij bewegen in een tempo en op een manier die goed is voor jouw lijf.”

Melissa

“Renee heeft een originele en creatieve manier van lesgeven en behandelen. Ze is goed bereikbaar voor vragen, ze vraagt door en is leergierig.”

Richarda

De Ontspan Dag

Zaterdag 25 november 2023 van 9.30 uur tot 17.00 uur
Gildenveld 24 G, Zeewolde
Prijs: €150,- excl. BTW
Er is plek voor 5 vrouwen
Ervaring met meditatie is handig, maar niet nodig.
Neem mee: een fleece deken, warme sokken, pen en papier.

Over Renée

Ik ben psychosomatisch en dansante fysiotherapeute (MSc.). Ik heb honderden mensen met chronische pijn en vermoeidheid begeleid naar meer rust en minder klachten. In 2019 ben ik begonnen met het delen van mijn passie ‘dansante fysiotherapie’ binnen Dans Beweeg Groei. Dansante fysiotherapie is een fantastische behandelmethode waarin dans, meditatie, beweging, ontspanning, lichaamsbewustzijn en mindfulness samenkomen.

Als vijftien jarig meisje kwam ik door faalangst, perfectionisme en stress in aanraking met ademhalingsoefeningen, astrologie en Reiki. Mijn interesse naar persoonlijke ontwikkeling was begonnen. Ik heb daarna veel opleidingen en cursussen gedaan, zelfhulp boeken gelezen, seminars bijgewoond en masterclasses gevolgd over mind-body therapieën, pijn, mindfulness, hypnose, (psychosomatische) fysiotherapie, acceptance and commitment therapie, polyvagaaltheorie, stress en meer. Het is superfijn om mijn kennis met jou en andere vrouwen te kunnen delen en om samen rust en zelfvertrouwen te ervaren.

“Renee is betrokken en deskundig. Ze geeft persoonlijke aandacht, afgestemd op je behoeften van dat moment. Na de les voel ik me ontspannen en weer iets vrijer in mijn lichaam.”

Zorgkaart Nederland

“Na een uur bewegen voel ik me heerlijk ontspannen. Ik merk nu, na een aantal weken oefenen, dat ik meer kan bewegen. Ik wist niet dat ik dat met mijn pijnklachten nog zou kunnen.”

Zorgkaart Nederland

Herken jij je hierin?

 • Je hebt behoefte aan rust
 • Je bent moe, je hebt pijn en je gaat maar door
 • Je wilt meer verbinding maken met je gevoel
 • Je focus ligt bij de ander en je past je aan hen aan.
 • Je bent streng voor jezelf en je werkt hard om je beter te voelen
 • Je vindt persoonlijke ontwikkeling en/of mindfulness interessant en wilt hier meer van ervaren.

Twijfel je nog?

Schrijf je in voor de Ontspan Lijst en blijf op de hoogte van Ontspan Dagen, Dans Beweeg Groei en meer. Ontvang inspiratie en informatie. Superleuk om samen te ontspannen en te ontdekken hoe we meer in verbinding kunnen zijn met onszelf en ruimte kunnen creëren voor rust en vertrouwen.

Ben jij er klaar voor?

Een dag stil staan bij jezelf, je gedachten, lichaam, waarden en verlangens? Ben jij klaar voor een gevoel van rust, warmte, vertrouwen en verbinding?

Veel gestelde vragen

Wat is dansante fysiotherapie?

Kan ik een proefles doen of kennismaken?
Ja, dat kan. Gebruik het contactformulier of mijn contactgegevens om een afspraak te maken of kennis te maken. Ik neem je graag mee naar meer ontspanning en rust.

Hoe kan ik me aanmelden voor De Ontspan Dag? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@dansbeweeggroei.nl of door gebruik te maken van onderstaande knop.

Heb je een andere vraag of wil je overleggen of de Ontspan Dag iets voor jou is? Stuur een mailtje naar: info@dansbeweeggroei.nl. Dat vind ik leuk!